Taktilterapi

Taktil Stimulering den svenska forskningsbaserade metoden som skapar lugn och ro i sinnet, smärtlindring och djup avslappning i kroppen. Kända effekter är smärtlindring, ro, sänkt blodtryck, förbättrad mag/tarmfunktion,  minskade sömnproblem, en känsla av ökad kreativitet och koncentrationsförmåga. Taktil används också inom äldreomsorg, cancer- och strokeeftervård och vid utmattning och för kraft och välbehag vid brist på beröring.                                                                     Eftersom Taktilterapi är en fantastisk lugnande förberedelse inför förlossning har jag gravidbänk både i Kalmar och Djurstad. Det går fint att ta med partner för närvaro och lärande under Taktilen.

Du blir varmt inbäddad i filtar och handdukar och får ta emot beröring med uppvärmd olja på en kroppsdel i taget. Behandlingen sker på en massagebänk i ett behagligt varmt rum ofta i kombination med eteriska oljor.

Förutom att beröring frisätter en massa härliga måbra-ämnen som hjälper kroppen att återfå balans kan den också stärka hjärnans koppling till kroppens gränser vilket kan ge en starkare jaguppfattning, kraft och självkänsla. 

Den är underbar att kombinera med Samtalsterapi för kraftfull förändring av livet, sinnet och våra relationer, särskilt till oss själv. 

Diplomerad regndroppsmassör

En  kurs för att lära dig vad terapeutiska oljor kan hjälpa oss med och vilken teknik du kan använda för att stödja kroppens och sinnets läkning. Under din första kursdag tar du emot och ger en Regndroppsmassage, upplever och lär. Sen kan du ge vänner och familj. Efter träning och studier är du redo för din andra dag med fördjupning och diplomering. Sedan är du redo att behandla professionellt och ingår i vår gemenskap av Regndroppsmassörer. 

Så här säger mina kunder?

Åsa har en varm trygg närvaro när hon berör, jag blir alltid djupt avslappnad och hamnar i ett meditativt tillstånd som jag upplever väldigt välgörande både för kroppen och mina evigt snurrande tankar. Jag känner mig mindre stressad och ofta med nya insikter.
Sandra
Jag kan i andra sammanhang känna mig rätt obekväm med att ta av mig nästan naken (vid läkarbesök eller liknande) och särskilt svårt kan jag ha att slappna av när någon som är påklädd dessutom ska ta på min nakna kropp.. MEN hos Åsa är denna ängslan som bortblåst. Hennes taktilbehandling är gudomligt härlig och hennes bemötande mycket integritetsbevarande och professionellt. Rekommenderar starkt!
Hanna